Breaking News

4 beneficii uimitoare ale coloratului la copii mici

Copiii învață ceva nou în fiecare zi, chiar și atunci când se joacă sau mâzgălesc pe hârtie. La fel și atunci când le oferiți o carte de colorat și niște creioane, markere, creioane colorate și alte materiale de artă.

 

Actul de colorare s-a dovedit a fi terapeutic chiar și pentru adulți, așa că imaginați-vă ce poate face pentru copiii mici!

 

Iată câteva beneficii uimitoare ale colorării la copii mici:

 

Practica prinderea creionului!

 

Unul dintre primele instrumente de artă / scriere pe care le dețin majoritatea copiilor mici este un creion. Folosind creioane pentru mâzgălit sau colorat, își reglează bine mânerul pentru creion, ceea ce este important mai târziu pentru momentul în care încep să deseneze și să scrie.

 

Cu cât folosesc mai mult creioane pentru a colora, cu atât se practică mai mult, ceea ce ajută și la îmbunătățirea rezistenței mâinilor. Forța mâinilor este crucială pentru dezvoltarea abilităților motorii fine care sunt legate de mână, cum ar fi scrierea de mână.

 

Folosirea creioanelor și a colorării ajută la exercitarea mușchilor, precum și la îmbunătățirea forței și a dexterității mâinilor.

 

Stimulează creativitatea!

 

Îți stimulezi în minte centrele creative ale micuțului tău ori de câte ori le oferi o carte de colorat și câteva materiale de artă. Creierul lor va începe să proceseze culorile, liniile, formele și elementele fotografiei. De asemenea, lucrează pentru a interpreta ceea ce văd și a crea sau imagina povești în mintea lor.

 

Încurajează independența și exprimarea de sine!

 

Când îi oferi micuțului tău posibilitatea de a desena și de a colora, îi ajuți la îmbunătățirea independenței și a exprimării de sine. Cu creioane și bucată de hârtie, copiii se vor confrunta cu provocarea a ceea ce să deseneze, ce culori să aleagă, va fi doar o culoare sau mai multe, cum să rămână în interiorul liniilor, va fi fața zâmbitoare sau încruntată și multe altele. Într-un fel, ei se exprimă și pe ei înșiși și emoțiile lor prin „opera de artă” pe care o creează.

 

Îmbunătățește coordonarea motorie fină!

 

În cea mai mare parte a tot ceea ce facem în viață, folosim abilități de coordonare motorie fină – gătit, tastat, scris, făcând treburile casnice, folosind instrumente etc. Când colorează, abilitățile de coordonare motorie fină sunt îmbunătățite. Efectuarea colorării punct-cu-punct, urmărirea și colorarea în interiorul liniilor sunt activități excelente și pentru aceasta.

 

Deci, continuați să investiți în cărți de colorat bune și materiale de artă, deoarece există o mulțime de beneficii uimitoare ale colorării la copii mici! Nu uitați să petreceți ceva timp de calitate cu copilul dvs. și să colorați cu el!