Breaking News

Craciunul, un prilej de bucurie si cadouri | Ilisio.ro

Cadourile de Craciun sunt o traditie indelungata care dateaza inca din perioada Imperiului Roman. In aceasta perioada, romanii ofereau daruri unii altora in timpul sarbatorii cunoscute sub numele de Saturnalia, care era sarbatorita in onoarea zeului Saturn.

 

Cu timpul, traditia a fost preluata de crestinii din intreaga lume si s-a transformat in cea de-a doua sarbatorire a nasterii lui Iisus Hristos. Astazi, cadourile de Craciun sunt un simbol al iubirii si al generozitatii, si sunt oferite intre membrii familiei, prieteni si colegi de munca. Craciunul a fost preluat de aproape intreaga planeta, astfel ca a devenit imposibil sa nu fii “afectat” de aceasta sarbatoare intr-un mod pozitiv sau negativ, indiferent daca te numeri printre cei care aleg sa-l sarbatoreasca sau nu.

 

Sunt printre noi persoane, majoritatea, care iubesc Craciunul si abia il asteapta in fiecare an. Se bucura de atmosfera de sarbatoare, mai mult timp petrecut cu familia, mancaruri traditionale pe care nu le intalnim atat de des in restul anului, cadouri primite si oferite si per-total ne asteptam ca de Craciun sufletele sa ne fie inundate de iubire, pace, liniste si fericire. Exista insa si persoane care nu sunt mari fani ai Craciunului. Unii au avut experiente negative legate de aceasta sarbatoare in copilarie, poate anumite traume care ii impiedica sa se mai poata bucura vreodata de Craciun in adevaratul sens al cuvantului. Ce e cert e ca, indiferent de categoria in care te afli, aceasta sarbatoare e vizibila la fiecare pas si n-ai cum sa nu observi spiritul sarbatorilor in luna Decembrie pentru ca e peste tot: pe strada, pe telefon in social media, discutii intre colegii de la munca, prietenii sau familia.

Exista o mare varietate de cadouri de Craciun disponibile din care poti alege: de la jucarii pentru copii, la haine, bijuterii Copacul Vietii sau cosmetice si produse electronice sau electrocasnice Indiferent de varsta sau gusturile persoanei care le va primi, exista intotdeauna ceva potrivit daca esti indeajuns de atent pe tot parcursul anului astfel incat sa poti observa nevoile si dorintele persoanelor din jurul tau, astfel incat sa poti alege cel mai potrivit cadou.

 

In timpul sarbatorilor de Craciun, magazinele sunt pline de cadouri de toate felurile si pentru toate bugetele. Daca doresti sa cumperi un cadou precum cercei lungi atunci poti merge intr-un mall sau intr-un magazin de bijuterii pentru a vedea ce optiuni sunt disponibile. De asemenea, poti cumpara cadouri si online de pe unul dintre miile de site-uri pe care le avem la dispozitie. 

 

Pot insa sa iti dau un sfat important care se aplica in fiecare an: nu lasa niciodata cumpararea cadourilor pe ultima suta de metrii. Mall-urile vor fi pline de oameni in ajunul Craciunului care abia acum si-au amintit ca voiau sa ia un cadou, asadar presiunea, aglomeratia si lipsa de timp nu vor fi in favoarea ta daca lasi cadoul pentru ultima zi. Ai o luna intreaga la dispozitie, asadar recomand cumpararea de cadouri inca de la inceputul lunii Decembrie pentru a te asigura ca vor fi livrate la timp si ca eventual mai ai timp chiar si sa te razgandesti daca gasesti ceva mai bun intre timp.