Breaking News

Cum să vă pregătiți mașina pentru iarnă

Cum să vă pregătiți mașina pentru iarnă

Când temperaturile încep să scadă, este timpul să vă pregătiți mașina pentru iarnă. Întreținerea, pregătirea și instrumentele potrivite pot fi salvatoare de viață în condiții dure.

Întreținere periodică

Acum este momentul să vă pregătiți mașina se sezonul invernal cu o vizită la service auto ramnicu valcea. Asta înseamnă să ai grijă de lichidele care ar fi putut fi neglijate în timp ce te aflam bucurându-te de soarele de vară sau mergând pentru acea reglare de 60.000 de mile, dacă ești pe cale. Verificați, schimbați și / sau completați uleiul, lichidul de răcire și lichidul de frână și transmisie, după cum este necesar. În cazul uleiului sau al transmisiei automate, asigurați-vă că obțineți și un filtru de înaltă calitate. S-ar putea să pară exagerat să ai grijă de toate fluidele simultan, dar merită pe termen lung.

Întreținere periodică

Uitați-vă și la frânele mașinii. Rotoarele sunt deformate sau crăpate? Au caneluri adânci sau plăcuțele sunt purtate aproape de jocul minim? Vehiculul dvs. se va confrunta în curând cu condiții mai dure, așa că eliminați eventualele probleme în mugur acum. Asigurați-vă că toate luminile funcționează corect pentru a asigura o vizibilitate bună. Becurile noi costă doar câțiva dolari și sunt ușor de instalat sau de instalat la întreținerea vehiculului. Același lucru este valabil și pentru ștergătoarele de parbriz. Dacă lamele dvs. au mai mult de șase luni, șansele sunt că este timpul să le schimbați cu altele noi. Și nu uitați să umpleți rezervorul de lichid de spălare cu lichid ștergător rezistent la îngheț. Aceste lucruri sunt incluse în revizia de iarnă din orice service auto din România.

Verificați cauciucurile

Mergeți mai departe și solicitați rotirea și inspectarea anvelopelor. Ultimul lucru de care aveți nevoie pe vreme rece și umedă este să conduceți cu anvelope chelii sau cu putrezire uscată. Greșește cu atenție și înlocuiește orice anvelope care sunt prea uzate.

Verificați cauciucurile

Vă recomandăm să vă uitați la anvelopele de zăpadă (sau de iarnă), în funcție de locația dvs. și de perioada de timp pe care o veți petrece pe zăpadă. Anvelopele de iarnă sunt fabricate din compuși speciali din cauciuc rezistent la temperaturi scăzute și au cauciucuri adânci care prind zăpada și gheața neplătite. Chiar și cele mai bune anvelope pentru toate anotimpurile au compuși care devin mai fragili pe măsură ce temperatura scade, iar atunci când se întâmplă acest lucru, anvelopele tind să adere mai puțin. Compusul pentru anvelopele de iarnă rămâne flexibil atunci când temperaturile sunt scăzute, menținând aderența și menținând sistemele de siguranță ale mașinii, precum tracțiunea integrală și frânele antiblocare, funcționând corect.

În acest moment, asigurați-vă că anvelopa de rezervă are suficient aer în ea. Odată ce totul arată bine, aruncați o privire asupra presiunii pneurilor. Cu totul până la specificații, veți obține un kilometraj mai bun al gazului, iar vehiculul dvs. se va descurca și va opri mai bine.