Breaking News

panouri solare pentru camper

De ce sa folosim un sistem de panouri solare la camperul nostru?

Nu aveti nevoie de electricitate pentru a va bucura de o vacanta in camperul sau rulota dvs. Indiferent daca sunteti un motorhome experimentat in afara retelei sau pur si simplu doriti sa puteti incerca din nou campingul salbatic, energia solara va va oferi libertatea de a explora!

Panou solar pe camper

Un panou solar va va incarca bateria GRATUIT, de fiecare data cand soarele iese – si chiar si intr-o zi innorata, cu soarele pe cer. Puterea verde perfecta!

Energia solara va va mentine incarcata bateria autocaravanului, ajutandu-l sa ramana in stare buna si prelungindu-si durata de viata. Si iarna (sau vara), cand camperul este depozitat sau nu este utilizat – energia solara va va mentine bateriile incarcate, ceea ce este deosebit de important daca aveti un sistem de alarma sau un dispozitiv de urmarire care este o cerinta a dvs.polita de asigurare autocaravana. Exista mai multe tipuri de sistem solar camper pe care le puteti alege in functie de tipul de camper pe care il aveti si de modul sau de functionare si tot ce trebuie sa faceti este sa va asigurati ca l-ati ales pe cel mai bun.

Libertatea de a calatori

Cu o instalatie solara adecvata – inclusiv baterii bune – veti putea sta mai mult timp in afara retelei, oferindu-va libertatea de a calatori unde doriti si de a descoperi cateva bijuterii ascunse. Puteti sta in afara retelei atat timp cat soarele este pe cer! Un panou solar se va dovedi o alegere eficienta.

Dupa investitia initiala si costurile de instalare, panourile solare nu au nevoie de nicio intretinere – doar o curatare buna – si dureaza ani de zile. Nu exista piese mobile de spart si nici combustibil care sa le mentina in functiune – doar soarele.

In campingurile in care trebuie sa platiti pentru o racordare electrica, este posibil sa economisiti sume mari, deoarece doar va folositi de puterea soarelui. Pe masura ce tehnologia s-a imbunatatit, costul achizitionarii unui panou solar a scazut si el si exista multe optiuni diferite din care sa alegeti pentru a se potrivi bugetului dumneavoastra.

Un panou solar de pe acoperisul rulotei sau al camperului nu trebuie sa ocupe mult spatiu si nu estte foarte greu, asa ca nu va va consuma cu adevarat sarcina utila. Plus ca nu face zgomot (spre deosebire de un generator).

Un panou solar poate fi destul de usor de instalat, dar cel mai bine este sa va consultati cu profesionisti pentru a va asigura ca va satisface nevoile si va va oferi cantitatea potrivita de putere pentru vehiculul dvs. si ca nu este prea greu si, de asemenea, indeplineste specificatiile necesare. De asemenea, specialistii vor putea explica toate chestiile tehnice pe care trebuie sa le intelegeti.

Exista multe tipuri diferite de panouri solare, precum si alte echipamente necesare pentru ca un sistem de energie solara sa functioneze cu succes pe vehiculul tau de agrement. Daca vrei sa fii sigur ca sistemul pe care il primesti este potrivit pentru nevoile tale, ai grija sa alegi si, daca ai dubii, consulta un specialist care  intelege cu adevarat ce face.