Breaking News

Zafaran

Femei și bărbați – care sunt criteriile de alegere a parfumului potrivit?

Toată lumea știe cât de mult diferă unul de celălalt parfumurile pentru femei și bărbați. De obicei, aromele florale, fructate și mirodenii dulci domină printre parfumurile feminine. Cele masculine sunt cel mai adesea picante, pe bază de plante, lemnoase și chiar din piele.

Atât la bărbați cât și la femei se pot găsi note citrice, moscate și orientale. Cele mai comune combinații sunt, de exemplu, fructe-florale sau parfumuri orientale, există multe compoziții și încă se creează noi, din ce în ce mai interesante, senzuale și originale.

Printre parfumurile pentru femei și bărbați, cea mai comună diviziune este apa de toaletă și apa parfumată.

Care este diferența dintre apa de toaletă și apa de parfum?

Apele aromatice diferă prin concentrația de uleiuri de parfum (esență) și alcool. În funcție de procentul de alcool și uleiuri, parfumul va rămâne pe piele, haine, păr etc. Cu cât este mai mare concentrația, cu atât parfumul va dura mai mult și va fi mai intens.

Parfumurile au cel mai mare procent de uleiuri de parfum – 30 – 40% (dizolvate în 90 – 96% alcool), ele rezistă și cel mai mult.

Apa de parfum este de 10 – 15% uleiuri dizolvate în 90% alcool. Apa de toaletă : 5 până la 10% uleiuri de parfum în 60 – 85% alcool, iar apa de colonie 3 – 5% uleiuri dizolvate în 70 – 80% alcool.

Cunoscând aceste date, poți determina ce parfum va fi cel mai puternic și mai durabil. Femeile aleg cel mai adesea apele parfumate datorită intensității și durabilității parfumului. Apa de toaletă este mai puțin intensă, deci este perfectă pentru primăvară și vară, în condiții de temperatură ridicată.

Care sunt tipurile de parfumuri?

Există atât de multe note de parfumuri pentru femei și bărbați, încât este imposibil să nu găsești ceva potrivit printre ele. Înainte de a continua selecția, merită să le cunoști pe cele mai importante. Acestea sunt notele:

  • florale – de ex. trandafir, garoafe, crin de vale, violet, magnolie,
  • citrice – portocală, lămâie, mandarină, bergamotă,
  • lemnos – lemn de santal, cedru, mușchi de stejar,
  • oriental – tămâie, cedru, vanilie,
  • chypre – mușchi de stejar, salvie,

Desigur, niciunul dintre ingrediente nu apare individual, el pot fi doar nota dominantă a unui parfum dat.

Care sunt nota de vârf, nota de mijloc și nota de bază?

Fiecare notă este lansată după o anumită perioadă de timp, motiv pentru care parfumurile câștigă doar treptat adâncime și claritate. Nota de vârf poate fi simțită imediat după aplicarea parfumului pe piele, dar se simte pentru cel mai scurt timp – doar 15 – 30 de minute. Consumatorii decid adesea să cumpere un parfum dat, ispitiți de acest parfum special.

Nota de mijloc se dezvoltă după aproximativ 30 de minute și poate rămâne pe piele până la 2 ore.

Nota de bază apare cel mai târziu și durează cel mai mult pe piele – chiar și până la câteva ore. Acest timp depinde de calitatea parfumului folosit, iar dacă îți dorești un parfum de care să te bucuri mult timp, alege Emper parfum, un sortiment proaspăt, casual și îndrăzneț.

Cum să alegi parfumul potrivit? Ce ar trebui să știi?

Atunci când alegi un loc pentru a cumpăra un parfum care ți se potrivește, ar trebui să cunoști câteva reguli de bază care nu îți vor permite să faci o „gafă” de parfum sub forma unei arome complet greșite.

Cel mai bine este să mergi la magazin dimineața și bineînțeles să nu uiți să nu te parfumezi înainte de cumpărături sau să folosești loțiuni de corp . Ar fi ideal să obții mai întâi o probă de parfum de interes și să o testezi în prealabil, deoarece nota de bază cu cea mai lungă persistență se dezvoltă cel mai lent.

Nu ar trebui să adulmeci mai mult de 3-4 parfumuri și, între timp, este o idee bună să-ți „neutralizezi” nasul datorită boabelor de cafea . Unele magazine oferă cafea care funcționează în acest mod de neutralizare a mirosurilor.