Breaking News

Îmbălsămarea, obligatorie în caz de deces

Încă din cele mai vechi timpuri oamenii au practicat îmbălsămarea pentru a conserva cât mai bine trupul celor care au încetat din viață. În prezent, este chiar o procedură obligatorie atunci când vine vorba despre înmormântarea unei persoane și, atunci când este efectuată cu profesionalism, corpul defunctului poate rezista chiar și doi ani până să înceapă procesul de descompunere.

Un ultim rămas bun

Printre serviciile oferite de o firmă de pompe funebre Bucuresti profesionistă se află și cel de îmbălsămare a celui care a încetat din viață. În acest fel, se oferă celor dragi posibilitatea de a fi alături de defunct, fără ca procesul normal de descompunere al corpului să își facă simțită prezența. De asemenea, tot prin această tehnică se previne apariția anumitor bacterii sau viruși care îi pot afecta pe cei care participă la priveghi sau la înmormântare.

Îmbălsămarea, doar după ce a fost emis certificatul constatator de deces

O agenție de servicii funerare Bucuresti are printre angajații săi și una sau mai multe persoane specializate în așa ceva, care se pot ocupa în mod profesionist de această procedură. De remarcat că îmbălsămarea este o procedură obligatorie prin lege, și niciodată ea nu are loc în lipsa certificatului constatator de deces. În cazul în care nu se va recurge la îmbălsămare, atunci nici transportul funerar nu poate avea loc, trupul celui decedat nu va putea fi depus la casa mortuară, capelă sau biserică și nici măcar nu va avea loc incinerarea, dacă aceasta este dorința familiei. După ce procedura a avut loc, se emite un certificat special în acest sens.

De asemenea, îmbălsămarea este obligatorie și atunci când încetarea din viață a celui drag a avut loc departe de țară, și este nevoie de repatrierea trupului. Și în acest caz sunt o mulțime de proceduri care trebuie respectate cu strictețe.

Când este interzisă îmbălsămarea

Deși este obligatorie, în unele cazuri îmbălsămarea nu este permisă. Astfel, aceasta este complet interzisă, după cum am menționat mai sus, înainte de eliberarea certificatului constatator de deces, cu excepția autopsiilor prosecturale. De asemenea, procedura nu poate avea loc atunci când decesul a avut loc în condiții suspecte și este o anchetă în curs, și este nevoie de efectuarea autopsiei. În fine, un ultim caz se referă la faptul că persoana care a încetat din viață a suferit  de afecțiuni infecțioase grave, care ar putea pune în pericol viața celor din jur.

Produsele, păstrate în condiții structe

Există mai multe produse chimice care sunt folosite la îmbălsămarea celui decedat și, conform legii, sunt păstrate doar în anumite condiții stricte. O firmă de pompe funebre profesionistă trebuie să aibă obligatoriu în dotare unul sau mai multe spații destinate special procedurii.