Breaking News

IMPORTANTA INTRETINERII CLIMATIZARII

Pentru a preveni functionarea defectuoasa a aerului conditionat, trebuie sa il intretineti. Mentinerea acestuia nu inseamna neaparat reincarcarea acestuia. S-ar putea ca aerul conditionat sa aiba doar o usoara problema cu condensatorul sau uscatorul de aer conditionat sau sa aiba nevoie doar de curatare. De asemenea, este mai bine sa va duceti masina la un garaj pentru inspectie. Daca se presupune ca sistemul de aer conditionat functioneaza, dar aparatul de aer conditionat nu produce vant rece, atunci aerul conditionat are o problema cu agentul frigorific. In momentul in care trebuie sa te ocupi de intretinerea sistemului tau de climatizare, primul si cel mai important pas pe care trebuie sa il faci este sa ajungi al un service auto unde sa fie examinata de un specialist pentru a determina de ce nu mai functioneaza corespunzator.

De ce este necesar sa reincarcati aerul conditionat in vehiculul

Daca aerul conditionat al masinii sufla aer cald doar in zilele fierbinti, acesta este un indiciu ca sistemul de aer conditionat are nevoie de reincarcare sau este predispus la scurgeri care vor trebui reparate.

Multi oameni cred ca trebuie sa-si reincarce sistemul de aer conditionat cu agent frigorific in mod regulat sau anual in realitate, nu este chiar asta! Apeleaza la un service aer conditionat care are recomandari bune astfel incat sa poti evita surprizele neplacute. Aerul conditionat din masina ta este foarte important pentru confortul pe care il ai atunci cand conduci, drept pentru care va trebui sa ii acozi atentie. In plus, atunci cand instalatia nu este corect intretinuta, anumite componente care se strica pot fi foarte scumpe.

De ce ar trebui sa reincarcati sistemul de aer conditionat?

Un sistem de aer conditionat este un sistem inchis si, daca nu exista nicio problema, lichidul de racire nu este consumat de vehicul si nu scapa.

In unele cazuri, lichidul de racire scapa usor, ceea ce poate deteriora alte parti ale vehiculului. In acest caz, este important sa completati. Daca doriti sa treceti printr-un profesionist, va sfatuim sa aruncati o privire la comparatorul specializat, care listeaza profesionistii din apropiere. Daca aerul conditionat inceteaza sa functioneze, dar ventilatorul continua sa sufle aer cald, o scurgere intr-o conducta, conector sau alta parte a sistemului este probabil cauza problemei.

Iarna, s-ar putea sa observati ca dezghetatorul nu curata geamurile cu ceata; este, de asemenea, un semn ca aveti o scurgere. Majoritatea dezghetarilor pornesc aerul conditionat pentru a dezumidifica aerul. Problemele legate de aerul conditionat ale masinii pot indica, de asemenea, probleme ale compresorului pe condensator care necesita reparatii profesionale.

Daca tot ajungi in service pentru aerul conditionat, poti verifica si integritatea jantelor. In cazul in care sunt strambe, apeleaza la serviciile de indreptat jante aluminiu sau cele specifice pentru materialul din care sunt facute jantele tale, astfel incat sa le salvezi la timp, inainte de a distruge anvelopele sau de a afecta sistemul de directie. Jantele sunt investitii mari mai ales daca achizitionezi unele de buna calitate iar noi iti recomandam sa faci tot posibilul pentru a le salva.