Breaking News

pasii construire casa

Pasii pentru construirea unei case de locuit

Pasii pentru construirea unei case de locuit

 

Indiferent daca vrei sa construiesti o cladire noua sau doar sa renovezi o structura care deja exista, acest proces prin care se stabileste un nou domiciliu, functioneaza ca o calatorie care te va ajuta sa redescoperi preferintele tale, sa intelegi ce iti doresti cu adevarat si sa te gandesti cum vrei sa traiesti. Sunt mai multi pasi de luat in calcul pentru construirea unei case, de care va trebui sa tii cont si pentru inceput va trebui sa nu sari etapele de constructie a unei case.

Planificarea bugetului

Pentru inceput va trebui sa iti planifici un buget, astfel incat atunci cand cumperi materiale de constructii sa nu apara probleme si sa nu fii nevoit sa cheltuiesti mai mult decat ti-ai propus. Atunci cand este stabilit bugetul, vei incepe desigur cu ceea ce iti poti permite si cu modul in care costul final al casei interactioneaza cu planul general de viitor. Bugetul trebuie sa includa tot ceea ce intra in proiect, de la pretul pentru teren si taxele locale si pana la impozite, taxe de proiectare si inginerie.

Tinand cont d ebugetul deja stabilit, vei alege terenul – amplasare, dimensiune precum si marime a casei, de preferat cu bani cash pentru ca doar asa vei putea ridica rapid locuinta. In cazul in care apelezi la un credit, va trebui sa fii atent si la costurile de finantare pentru ca banca nu aproba niciodata toata suma deodata ci pe masura ce constructia evolueaza.

Alegerea terenului

Acum ca stii bugetul va trebui sa determini si unde vrei sa iti construiesti casa si poti sa treci la pasul in care alegi terenul pe care vei construi. Recomandarea noastra este sa gandesti in perspectiva astfel incat sa poti alege corect zona in care iti vei construi casa. Ia in calcul dimensiunile spatiului, daca vrei sa ai gradina, un loc de parcare, eventual un loc de joaca pentru copii si lista poate continua, astfel incat sa nu descoperi ulterior ca lipsesc anumite elemente foarte importante din decor.

Obtinerea autorizatiei de constructie

Autorizatia de constructie este un act de autoritate al administratiei publice locale, pe baza caruia pot fi executate lucrari de constructii, dar si pe baza caruia se vor aplica masurile legale cu privire la proiectare, amplasare, executare si functionare pentru obiectivele investitiei. Cu alte cuvinte, aceasta autorizatie este actul care confera dreptul de a construi imobile. Acest act se emite pentru executia lucrarilor de baza si pentru cele aferente organizarii in maxim 30 de zile de la data depunerii documentelor.

Gasirea unei echipe care sa implementeze proiectul

Dupa ce a fost data autorizatia de constructie, se poate da si startul lucrarilor. Santierul este una dintre cele mai complexe etape atunci cand trebuie sa fie construita o casa si de organizarea acestuia depind bugetul final si calitatea pe care constructia o va avea. Nu toti oamenii pot sa se laude cu faptul ca pot sa construiasca o casa. In cazul in care doeniul nu va este strains au daca ai mai facut asta, poti sa devii si propriul constructor, ceea ce inseamna ca vei economisi mai mult. In cazul in care nu ai experienta in domeniu, cel mai bine este sa ii lasi pe specialisti sa se ocupe de fiecare etapa pentru ca la final exista riscul ca rezultatele sa fie foarte departe de proiect si de ceea ce trebuie si poti pune in pericol siguranta ta si a celorlalte persoane din casa.