Breaking News

Rutina de ingrijire pentru scalpul uscat

Daca incep mancarimi ale capului si se formeaza matreata, cauza este de obicei un scalp uscat. Exista o ingrijire speciala a parului si a scalpului speciale pentru aceste probleme.

Daca scalpul este predispus la uscare, o rutina blanda de ingrijire a parului poate restabili echilibrul natural al scalpului. Cu unele sfaturi pentru spalare, uscare si rasfat, mancarimea si descuamarea pot fi ameliorate.

Daca pielea capului se usuca, productia sa de grasime si umiditate si procesul de reinnoire a celulelor sunt in afara normalului. Influente foarte diferite pot fi responsabile pentru acest lucru.

Scalpul este foarte diferit de alte zone ale pielii de pe corp. Nu numai ca este mai gros, dar are si un numar deosebit de mare de sebum si glande sudoripare, precum si foliculi de par. Glandele elibereaza o secretie la suprafata pielii, care se contopesc pentru a forma un strat protector. Stratul gras mentine pielea supla si inveleste fiecare par foarte delicat.

Daca sebumul si glandele sudoripare nu produc suficienta secretie, asa-numita manta acida de protectie devine subtire si gauroasa , iar scalpul se usuca. Apoi apar adesea iritatii ale pielii, cum ar fi descuamarea, mancarimea si roseata. Parul fragil poate fi, de asemenea, rezultatul unui scalp prea uscat. In cazuri rare, mai mult par cade. Se poate lua cu usurinta contramasuri cu sfaturile de ingrijire potrivite. Combaterea unui scapl uscat incepe cu produsele de par potrivite. Cele mai bune produse sunt cele de la marca Kemon.Acestea nu numa ca ajuta la stralucirea parului, dar ofera scalpului o hidratare pe masura.

Nu numai ingrijirea potrivita ajuta la un scalp uscat. Aerul uscat pentru incalzire este deosebit de stresant pentru piele toamna si iarna. Acasa, un umidificator poate atenua efectul.

CE POATE PUNE MAI MULTA TENSIUNE PE SCALP:

  1. Colorationen
  2. Aer uscat pentru incalzire
  3. Frecare mecanica (palarii, perii cu peri din plastic)
  4. Apa sarata sau apa clorurata
  5. Radiatii UV (scalpul sensibil este predispus la arsuri solare )
  6. Fluctuatii hormonale
  7. Caldura puternica (soare, uscator cald, apa fierbinte)
  8. Frig sever

Temperaturile reci nu sunt atat de usoare pentru a face fata pielii. Temperaturile scazute isi pot indeplini scopul de a projeta scalpul si pielea doar intr-o anumita masura. Mai presus de toate, lipsesc propriile grasimi de protectie ale pielii, deoarece glandele sebum functioneaza doar la jumatate din forta sau deloc. Scalpul se va usca cu siguranta!

Pe langa parul slab, fragil si mancarimea, matreata poate fi, de asemenea, un efect secundar al unui scalp uscat si iritat. Bulele albe apar atunci cand procesul de reinnoire a pielii este dezechilibrat. Daca pielea produce noi celule excitate prea repede, nu va putea respinge celulele moarte la timp. Apoi, micile trombocite de corn se aglomereaza si ies din par ca niste fulgi albi. Acesti fulgi se numesc „solzi”.

Se face distinctia intre matreata uscata si cea grasa. Matreata uscata este cauzata de descuamarea pielii mult prea repede, in timp ce matreata grasa este cauzata de o ciuperca speciala de drojdie.