Breaking News

Sfaturi pentru a calatori in Romania: tot ce trebuie sa stii pentru vacanta ta

Romania este o tara inca putin aglomerata din punct de vedere turistic si merita sa vedeti peisajele frumoase din Carpati, castelele sale pline de mister, o gastronomie rafinata, orase pline de farmec si un popor ospitalier care va asiguram ca va va face calatoria de neuitat.

  1. Care este timpul recomandat pentru a calatori aici ?

Romania este o tara minunata care poate fi vizitata in orice moment al anului, deoarece temperaturile scazute ale iernii dau imprimeuri de basm in orase precum Brasovul, deoarece ninsorile sunt frecvente, dar este bine sa se tina cont de faptul ca frigul este intens si ca unele locuri turistice din orasele mici, sunt deschise doar in weekend. Vrei sa vezi capitala Romaniei ? Aici poti veni oricand si vei gasi cazare in regim hotelier Bucuresti, pe tot parcursul anului la https://www.mrg.apartments .

Pe de alta parte, daca vrei sa observi pasari in Delta Dunarii, cel mai bun moment este primavara si doar vara promite bai pe plajele Marii Negre, trasee montane prin peisajele incredibile ale Carpatilor si toate monumentele deschise cu program mai lung.

  1. Ce sa vezi in Romania? De cat timp am nevoie pentru a cunoaste Romania?

Romania este o tara care cu siguranta va va surprinde pentru ospitalitatea oamenilor sai, gastronomia sa bogata, peisajele sale incredibile si, desigur, pentru mostenirea sa culturala incredibila si organizarea calatoriei dvs., depinde foarte mult de gusturile dumneavoastra si de timpul in care veti calatori, dar, desigur, iata cateva sfaturi despre ce sa vedeti, stiind ca ne place sa savuram fiecare loc si sa calatorim incet:

  • Traseu Circular prin Transilvania, cu plecare din Bucuresti si vizitarea principalelor orase precum Bran, Brasov, Sighisoara si Sibiu, care iti va lua cel putin 10-12 zile, cu timp chiar sa faci o oprire in Sinaia pentru a vedea Castelul Peles si la Alba Iulia, pe langa condusul pe unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume, Transfagarasanul.
  • MaramuresBucovina si Cluj Napoca: Daca aveti si mai mult timp, cel putin 18-21 de zile, va recomand sa mergeti si mai departe spre nord pentru a vizita bisericile din Maramures si cimitirul sau curios fericit, fara a lipsi manastirile din Bucovina, Muntii Retezat sau Cluj-Napoca, al doilea oras ca marime din tara.
  • Delta Dunarii: In cealalta parte a tarii, gasim un alt spectacol natural care merita vizitat, Delta Dunarii, cea mai mare din Europa, cu 3.446 km², si cea mai bine conservata, un loc perfect pentru a va deconecta cateva zile pe barca, urmarind pasarile, ratacindu-se in satele sale pescaresti, bucurandu-se de natura sa incredibila, de apusurile sale enigmatice si de un cer plin de stele. In acest domeniu merita sa stati cel putin 2-3 zile.
  • Constanta si Marea Neagra: Daca sunteti in cautarea unei mici plaje si doriti sa incheiati excursia, trebuie sa vizitati Constanta, unul dintre cele mai importante orase din Romania, cu o istorie de peste 2.500 de ani de cand a fost fondata de greci, cu un aer mai intercultural si, desigur, plajele sale, si restul coastei Marii Negre, precum Mamaia, Eforie Nord sau Vama Veche, care se invecineaza deja cu Bulgaria. Timpul pe care ar trebui sa-l dedici acestui loc este de cel putin3 zile.