Breaking News

Sfaturi utile pentru renovarea baii

Va planificati sau va renovati baia? Va evaluati spatiul si bugetul? Suntem siguri ca una dintre primele intrebari pe care v-ati pus-o a fost vechea dezbatere intre baie si dus. Este mai bine sa optati pentru o cabina de dus sau cada, sau pentru o cada cu hidromasaj? Sa lasam comparatiile deoparte pentru o clipa si sa facem o alegere clara: cada de baie. Exista multe motive pentru a alege o cada de baie si, daca aveti mult spatiu disponibil, ar fi pacat sa nu profitati de toate avantajele pe care le aduce alegerea unei cazi de baie. Asa ca nu ne ramane decat sa enumeram cele cinci motive pentru care ar fi o idee buna sa optati pentru o cada de baie care, in versiunile sale cele mai moderne, are toate atuurile pentru a deveni o oaza de bine.

Cada de baie, sinonimul cuvantului relaxare

Cand vine vorba de relaxare, nu exista comparatie: cada de baie ne permite sa dizolvam complet tensiunea acumulata. Scufundarea intr-o cada plina cu apa calda face ca stresul de la sfarsitul zilei sa dispara la propriu sau, dimpotriva, devine modalitatea potrivita pentru a gasi impulsul necesar pentru a face fata unei noi zile. Si sa nu uitam ca baile moderne pot fi o adevarata concentratie de tehnologie: sa nu exageram cand spunem ca o cada de baie poate deveni un mic spa domestic, mereu gata de utilizare si mereu la indemana. Sa ne gandim, de exemplu, la cada cu hidromasaj: dotata cu scaune ergonomice (poate fi simpla sau dubla), aceasta va permite sa reglati jeturile de apa dupa bunul plac, directionandu-le chiar spre partile corpului care au cel mai mult nevoie de rasfat.

Cada de baie este un obiect de design

Exista cazi de baie de toate tipurile, de toate marimile si formele. Fie ca este incorporata, de colt sau independenta, cada de baie poate da personalitate intregii incaperi, mobiland-o si imbogatind-o. Este mai ales tipul de cazi freestanding goodbath  care este cea mai populara solutie astazi: prezenta sa, de fapt, devine un adevarat element de amenajare care, cu referinte vintage si industriale, evoca un farmec atemporal la care va va fi greu sa renuntati.

Cada de baie este perfecta pentru copii

Multi oameni se decid impotriva ideii unei cazi de baie, deoarece este considerata nepractica. Desi nu exista nicio indoiala ca dusul este mai functional decat cada (mai ales in ceea ce priveste timpul petrecut pentru igiena), persoanele care au copii vor trebui sa se gandeasca din nou: spalatul copiilor in baie este mult mai usor (si mai confortabil) decat la dus si, in acelasi timp, le permite copiilor sa se relaxeze si sa se joace.

Cada de baie este mai usor de curatat

Alegerea unei cazi de baie are si un alt avantaj: curatarea. O cada de baie este mai rapida si, mai presus de toate, mai usor de curatat. De obicei confectionata dintr-un singur material, cada de baie nu are geamuri de sticla patate de calcar sau adancituri incomode la care este greu de ajuns cu un burete si detergent. Mucegaiurile si depunerile sunt doar o amintire indepartata.