Breaking News

Tipuri de vehicule pentru remorcare si salvare a vehiculelor

Platformele de transport sunt vehicule utilizate pentru tractarea altor vehicule, in situatiile in care acestea din urma nu isi pot desfasura calatoria in mod normal. Acestea pot fi remorcate din diverse motive, de exemplu, accidente de circulatie, sofer beat sau sub influenta substantelor halucinogene sau pur si simplu pentru ca au parcat intr-un loc necorespunzator. Daca ai probleme cu masina, apeleaza la tractari Oradea.

In prezent, exista diferite tipuri de vehicule, concepute pentru scopuri diferite. Deci, in acest post vrem sa clarificam ce sunt si cand sunt folosite. Principalele tipuri de vehicule pentru tractare si salvare a vehiculelor sunt:

Vehicule si lanturi cu carlig de remorcare

 

Ele sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de macarale de remorcare. Acestea au fost primele macarale care au intrat pe piata, dar utilizarea lor devine din ce in ce mai putin frecventa. Acest tip de macara este pastrata pentru remorcarea vehiculelor comerciale si a remorcilor tractoarelor.

Acest tip de macara a fost deplasat, deoarece ancorarea sa este facuta cu lanturi care se infasoara in jurul cadrului vehiculului, iar aceasta forma de ancorare cauzeaza, de obicei, daune, urme de lovituri si zgarieturi la masina.

De asemenea, este utilizat in vehiculele care nu au anvelopele din fata sau din spate si cele care nu au bare de protectie spate.

Vehicule de remorcare

 

Aceste vehicule de remorcare folosesc un jug metalic in loc de lanturi. Acest jug este prins sub trenul din fata sau pe sistemul rotilor din spate al vehiculului.

Aceste tipuri de macarale se caracterizeaza prin faptul ca sunt vehicule compacte si practice, pe langa faptul ca, datorita lungimii scurte a bratului lor, au o mobilitate excelenta.

Acestea sunt folosite pentru a tracta vehicule usoare rapid si usor, utilizarea lor este frecventa pentru asistenta masinilor compacte si a masinilor distruse. (asistenta rutiera presupune deeori acest tip de vehicule de tractare)

Un alt avantaj este ca, datorita faptului ca nu are lanturi, spre deosebire de macaraua de remorcare, nu exista riscul de deteriorare a vehiculului.

In aceste tipuri, se utilizeaza un ascensor hidraulic sau pneumatic, care ridica partea din fata sau din spate a vehiculului de la sol pentru a-l tracta.

Ce masuri ar trebui luate pentru a va transporta masina in alta tara?

In principal, exista trei aspecte care ar trebui sa ne preocupe, desi, in functie de complexitatea transferului, acestea pot fi mai mari sau chiar minore. Evidentia:

  1. Cand vrem sa ne transportam masina pe sosea. Pentru profesionisti, aceasta problema este foarte importanta, deoarece va determina data livrarii, dar si data colectarii. In mod normal, se informeaza clientii cu privire la diferitele rute pe care le urmeaza camioanele de transport auto, astfel incat, in acest fel, sa poata alege pe cea care li se potriveste cel mai bine.
  2. Unde vrem sa ne transportam masina. Desi autovehiculele de tractare si transport au rute diferite in intreaga tara dar si in Europa, este important sa se determine locul de livrare.
  3. Caracteristicile vehiculului nostru. Daca vehiculul nostru este atipic, este o masina clasica sau are caracteristici speciale, este necesar sa informam profesionistii de transport, astfel incat in timpul transferului vehiculului sa primeasca o atentie deosebita.