Breaking News

evaluator de risc

5 motive pentru care ai nevoie de serviciile unui evaluator de risc

 

 

Protejarea adecvata a unei proprietati este o prioritate pentru cei care o detin. De asemenea, au nevoie de o protectie sporita si obiectele de valoare aflate in sediile institutiilor publice sau ale altor entitati. In acest sens, evaluarea de risc la securitatea fizica este un proces foarte important, definit inclusiv prin lege.

Prin serviciile unui evaluator de risc se pot identifica amenintarile potentiale, dar si masurile prin care acestea pot fi combatute, in contextul necesitatii de securizare a unor obiective. In continuare, iti vom prezenta cele mai importante cinci argumente in favoarea contractarii unui evaluator profesional.

 

De ce sa colaborezi cu un evaluator de risc

 

Identificarea si evaluarea riscurilor specifice – un evaluator profesional are cunostintele si expertiza necesare pentru identificarea amenintarilor potentiale si a vulnerabilitatilor in securitatea fizica a afacerii sau proprietatii tale. Prin evaluarea detaliata a situatiei specifice, inclusiv a mediului inconjurator, a infrastructurii existente si a altor factori relevanti, evaluatorul poate sa identifice riscurile potentiale si sa evalueze nivelul de expunere la acestea.

 

Recomandarea solutiilor personalizate – pe baza evaluarii riscurilor, evaluatorul poate sa recomande solutii personalizate, foarte eficiente in vederea contracararii amenintarilor identificate. Aceste solutii pot include implementarea unor masuri de securitate fizica, cum sunt sistemele de supraveghere video, sistemele de alarma sau cele de control acces. De asemenea, pot fi recomandate si sisteme avansate de iluminat exterior si alte proceduri specifice pentru protejarea obiectivelor.

 

Optimizarea investitiilor in securitate – prin identificarea si evaluarea riscurilor specifice si recomandarea solutiilor personalizate, evaluatorul de risc poate sa contribuie la optimizarea investitiilor in securitate. Eficienta si eficacitatea sistemului de securitate, fara investitii excesive in tehnologii si echipamente inutile, pot fi imbunatatite daca se alege o strategie corecta. In lipsa unei evaluari de specialitate, pot fi implementate masuri de securitate nejustificat de complexe, care pot scadea profitabilitatea afacerilor.

 

Reducerea riscurilor si prevenirea incidentelor – implementarea solutiilor de securitate recomandate de catre evaluatorul de risc poate sa ajute la scaderea riscurilor si la prevenirea incidentelor precum furturile, vandalismul sau alte activitati ilegale. Sporirea masurilor de securitate fizica a unei afaceri sau proprietati asigura un mediu mai protejat pentru toate partile interesate de acea proprietate.

 

Conformitatea cu reglementarile legale – un evaluator de risc poate ajuta si la asigurarea conformitatii cu reglementarile legale si cu standardele de securitate aplicabile in Romania. Legea 333 din anul 2003 obliga toate societatile comerciale care controleaza bunuri de mare valoare, dar si institutiile din administratia publica sau regiile autonome sa desfasoare periodic analize de risc la securitatea fizica. Iata cum arata lista completa a entitatilor care trebuie sa apeleze la un evaluator:

 

  • societatile comerciale (SNC, SCS, SCA, SA, SRL)
  • ministerele
  • institutiile din administratia publica locala
  • institutiile din administratia publica centrala
  • regiile autonome
  • companiile nationale
  • societatile nationale
  • orice alta organizatie care are in proprietate bunuri sau valori.

 

Asadar, acestea sunt cele mai importante argumente pentru care sa alegi si tu sa apelezi la serviciile unui evaluator de risc la securitatea fizica. Daca gestionezi o afacere sau esti responsabil de activitatea unei alte entitati care are obligatia legala de a desfasura o evaluare de risc, alege sa colaborezi cu MAOProtect.ro, pentru servicii de top, la preturi competitive.