Breaking News

curs calificare agent paza

Abilitatile necesare pentru a deveni un agent de paza si responsabilitatile acestuia

 

Iti face cu ochiul un curs calificare agent paza, dar inca stai pe ganduri, pentru ca nu esti sigur ca ti se potriveste aceasta meserie? Te ajutam noi! Am verificat ce spune legea, dar si cerintele de pe piata de munca si am reusit sa descoperim abilitatile cheie pe care trebuie sa le detii pentru a deveni un agent de paza si care sunt, conform legii, responsabilitatile unui astfel de angajat.

Ce abilitati trebuie sa detii pentru a putea deveni un agent de paza?

Inainte sa te inscrii la un curs calificare agent paza, analizeaza bine situatia si vezi daca ai urmatoarele abilitati:

  • Un agent de paza trebuie sa aiba abilitati de comunicare excelente si sa poata comunica eficient atat verbal, cat si in scris.
  • Un agent de paza trebuie sa poata lua decizii rapid, mai ales in situatii critice.
  • Un agent de paza trebuie sa fie foarte atent la detalii.
  • Un agent de paza trebuie sa poata lucra atat independent, cat si in echipa.

Pe langa aceste lucruri, un profesionist in acest domeniu trebuie sa cunoasca toate legile si reglementarile in vigoare privind securitatea si sa fie bine pregatit din punct de vedere fizic.

Nu uita ca toate aceste lucruri pot fi invatate si dobandite daca depui efortul si timpul necesar la un curs de calificare pentru agenti de paza.

Ce responsabilitati are un agent de paza?

Responsabilitatile unui agent de paza sunt stipulate in Art. 46, Legea 333/2003. Asadar, iata care vor fi indatoririle tale daca vei decide sa urmezi o cariera in aceasta meserie:

  • Va trebui sa investighezi foarte bine perimetrul obiectivului, in asa fel incat sa cunosti toate „colturile” acestuia si toate punctele vulnerabile.
  • Va trebui sa pazesti obiectivul respectiv si bunurile si valorile care sunt specificate in planul de baza.
  • Va trebui sa iei decizii prompte si sa actionezi in asa fel incat sa salvezi persoanele din incinta obiectivului pazit, precum si bunurile si valorile, in caz de dezastre.
  • Va trebui sa limitezi accesul in obiectiv in conformitate cu dispozitiile interne si reglementarile in vigoare.
  • Va trebui sa legitimizezi persoanele cunoscute pentru savarsirea unor infractiuni sau care incalca normele interne stabilite prin regulamente proprii si sa le limitezi accesul in obiectivul pazit. Daca are loc o infractiune, trebuie sa prinzi faptuitorul si sa-l prezinti politiei. In unele situatii, va trebui sa intocmesti un proces-verbal.

La inceput, pare un pic coplesitor, pentru ca un agent de paza are destul de multe responsabilitati pe umerii sai. Totusi, daca esti pasionat de aceasta meserie, te vei obisnui rapid cu aceste indatoriri!

In plus, daca alegi sa urmezi un curs calificare agent de paza, ai posibilitatea sa lucrezi conform unui program flexibil si vei invata cum sa te protejezi pe tine si pe familia ta, fiind intotdeauna la curent cu ultimele noutati din sfera tehnicilor de aparare. De asemenea, vei duce un mod de viata sanatos, in special pentru ca multe companii ofera agentilor de paza acces la sala de fitness. Nu uita ca orice meserie in domeniul securitatii este foarte importanta si salveaza vieti!

Daca aceste detalii suna bine si ai vrea sa-ti pui talentele la incercare, contacteaza echipa de la AtelierulDeProfesii.ro, care-ti pune la dispozitie cel mai bun curs calificare agent paza!