Breaking News

optimizare seo

De ce sa alegi optimizarea SEO a site-ului tau

Optimizare SEO – se dovedeste a fi esentiala in conditiile in care obiceiurile consumatorilor par ca se schimba de la o zi la alta, fiind dificila satisfacerea acestora, iar competitia in oricare domeniu este foarte stransa. Prin punerea la punct a oricarui site se asigura conditiile ideale pentru utilizatori, insa optimizarea SEO este un proces complex pe care nu oricine il stapaneste.

Optimizarea SEO a site-ului tau

Pentru a incerca sa optimizam o pagina, inainte putem crea o imagine generala a acesteia. Incepem cu tagurile titlurilor care trebuie sa fie bine alese si in nici un caz prea multe. Adoptarea unei tehnici agresive de folosire a prea multe cuvinte cheie dauneaza considerabil, iar site-urile au sanse mari de a nu mai fi luate in vizorul Google. Pe langa acestea avem si meta titluri care pot fi optimizate, dar si meta taguri, iar pentru ca atentia la detalii face diferenta, acestea se aleg cu atentie.

Mai departe, pentru o buna optimizare SEO ne putem concentra asupra meta descrierilor care pot fi vazute ca o descriere sumara a unei pagini care trebuie sa cuprinda cateva cuvinte cheie bine alese si intr-un numar potrivit.

In schimb, nu trebuie sa ne concentram doar pe ceea ce prefera motoarele de cautare intrucat degeaba paginile noastre ajung in top, daca utilizatorii nu le parcurg. Astfel, este nevoie de continut de cea mai buna calitate, care sa atraga utilizatorii, sa le capteze atentia si sa ii mentina cat mai mult timp pe pagina. Continutul poate fi de mai multe tipuri, in principal scris, dar si imaginile, videoclipurile, infograficele sunt tot continut.

Nu exista un anumit numar de cuvinte recomandat pentru a fi pe placul Google, ci conteaza calitatea continutului si modul in care implica utilizatorii. Totusi, datele arata ca este preferat continutul mai lung fata de cel redus care sa aiba intre 50 si 200 de cuvinte. Paginile cu continut duplicat au cazut in disgratia motorului de cautare si se pune accent pe unicitate. De fapt, implicarea utilizatorilor cantareste tot mai mult, iar pentru asta avem nevoie de pagini care se incarca rapid, care sunt prietenoase din punctul de vedere al design-ului si care sa prezinte continut pe masura.

Bineinteles, este imposibil ca fiecare pagina a site-ului sa fie distribuita, insa acest lucru nu inseamna ca trebuie sa ne concetram pe cele mai de succes. Fiecare dintre acestea duc la cresterea valorii unui site si pot avea un cuvant important de spus.

Si imaginile se pot optimiza, lucru care influenteaza modul in care motoarele de cautare ne privesc pagina, dar poate sa duca si la cresterea volumului de trafic. Se poate oferi si o descriere alternativa pentru imaginea respectiva pentru a clarifica in ochii motoarelor de cautare ce reprezinta aceasta. O scurta descriere a unei imagini asigura si o experienta mai placuta pentru utilizatori, ceea ce este, din nou, extrem de important.

Mai multe instrumente SEO care conteaza

Mai departe, structura URL-ului poate sa fie importanta nu doar din punctul de vedere al indexarii, ci si pentru ca un URL corespunzator este mai usor de distribuit. Pentru asta avem nevoie ca arhitectura site-ului sa fie bine pusa la punct de la bun inceput.

Chiar daca totul poate parea simplu si teoretic oricine se poate ocupa de optimizare SEO, in realitate mai bine ne lasam pe mainile celor care se pricep. Astfel, agentia SEO Wisevision dispune de experienta necesara pentru a duce orice site catre primele pozitii ale motoarelor de cautare si le ajuta sa isi mentina pozitia. Specialistii sunt la curent cu toate noutatile si stiu cum sa profite de pe urma tuturor uneltelor disponibile online.