Breaking News

Idei de amenajare birou

Sa lucrezi din confortul casei tale poate insemna ca te asezi cu laptopul la masa sau sa faci un loc mic pentru un birou in una dintre camerele pe care le ai in locuinta ta. Dar, daca totusi, esti acea persoana care lucreaza constant de acasa, sigur iti sunt foarte cunoscute provocarile legate de focusare si liniste. Cand muncesti de acasa este bine sa iti amenajezi un spatiu special dedicat job-ului. Cu cat spatiul este mai bine utilizat productivitatea, motivatia si creativitatea vor creste vizibil de la o zi la alta. Alege sa ai in spatiul dedicat job-ului nu doar un birou ci si spatii de depozitare documente cum ar fi comoda de birou.  Atunci cand iti amenajezi biroul nu uita de mobila potrivita.

Amenajarea biroului in functie de dimensiunile acestuia

Amenajarea biroului se va face in functie si de dimensiunile pe care acesta le are, pentru a evita incarcarea lui sau folosirea ineficienta a spatiului. Fiecare model de birou este recomandat sa imbine perfect rolul estetic cu cel practic.

Amenajarea unui birou micut

Pe un birou de dimensiuni mai mici, este bine sa se aseze doar cele mai utile obiecte. Pentru acest tip de birou este de obicei dificil de ales un model anume pentru ca elementele ar fi indicat sa mentina un echilibru vizual, dar si sa ramana o portiune de spatiu liber. O idee eficienta pentru camera-birou ar fi folosirea spatiilor de depozitare de o inaltime mai mare dar nu mai late; in culori deschise.

Amenajarea unui birou spatios

In cazul unui birou de dimensiuni mai mari lucrurile stau oarecum mai bine. Aici este mult mai simplu sa ai o imagine de ansamblu cu elemente decorative, dar si cu cele cu rol practic stabilit dinainte. Dar si in acest caz, nu folosi decat elementele care au un rol practic de necontestat. Foloeste o comoda de birou pentru depozitare acte si vei scuti spatiul de pe birou de o supra-aglomerare, plus ca o comoda de birou poate sa pastreze o ordine a documentelor tale atat de esentiala mai ales in cazul in care lucrezi de acasa. Lucrurile sunt pastrate in siguranta, departe de agitatia dintr-o locuinta si de ochii/mainile curiosilor (cazul copiilor de exemplu care scotocesc peste tot).

Amenajarea biroului in balcon

Desi de cele mai multe ori a fost folosit drept spatiu de depozitare, balconul poate sa devina unul din acele birouri in care sa vii la lucru zi de zi. Pentru a obtine acest efect vei avea nevoie de culori deschise care sa ofere luminozitate si sa creeze acel confort sporit de care ai nevoie. De asemenea asigura-te ca este un spatiu inchis si care asigura un confort termic atat iarna cat si vara.

Amenajarea biroului in bucatarie

Bucataria este cel mai bun loc din casa unde sa iti asezi biroul, fie el si dublu, daca spatiul iti permite. Poti pastra obiectele de care ai nevoie pe verticala folosind polite si etajere dar de asemenea si comode birou. Daca nu ai destul spatiu, poti transforma in birou, un bufet invechit.