Breaking News

Ce este o jartiera?

O jartiera este o bucata circulara de tesatura sau piele care a fost in mod normal legata langa genunchi pentru a impiedica sosetele sau ciorapii sa cada. Fara imbracaminte elasticizata inainte de secolul 20 si inainte de inventarea nailonului, aceasta a fost doar o modalitate de a impiedica ciorapii sa cada. Initial, jartierele au fost legate. Ele nu seamana prea mult cu cele purtate astazi de multe mirese occidentale, care sunt purtate in scopuri decorative si traditionale, dar nu sunt extrem de functionale.

Jartiera a functionat destul de bine pentru a tine pasul cu ciorapii, dar multe femei de la inceputul secolului 20 le-au inlocuit cu curele de jartiera (portjartiera) pentru a fi purtate cu ciorapi de matase. Aceste curele se potriveau in jurul taliei si aveau patru curele, doua agatate in fata si doua in spate, care se puteau fixa pe ciorapi. In mod normal, acestea se fixau cam la jumatatea coapsei, acomodand astfel fustele mai scurte purtate de femei.

Inventarea nailonului si a chilotului a facut in mare parte ca atat jartiera, cat si centura sa fie inutile. Pur si simplu a fost mai usor sa porti ciorapi care se potrivesc pana la talie.

Acest lucru a lasat jartiera cu o singura functie, ca o “haina ceremoniala” purtata de mirese in zilele nuntii lor. De obicei, tipul purtat este un model dantelat, in culori cum ar fi alb sau fildes. Unele modele au un arc albastru, astfel incat mireasa poate purta in ziua nuntii, traditionalul “ceva albastru”.

In mod traditional, mirele indeparteaza jartiera si o arunca barbatilor singuri la ceremonia de nunta. Aceasta poate fi o procedura modesta, dar unii miri moderni sunt nemarginiti in modul in care este indepartata, luand-o de pe piciorul miresei, chiar cu dintii. La o nunta cu un numar de oaspeti din medii si generatii diferite, o indepartare mai modesta este considerata ca avand maniere mai bune.

La fel ca si buchetul de mireasa aruncat de mireasa la femeile necasatorite, jartiera este adesea considerata a semnifica faptul ca barbatul care o prinde va fi urmatorul casatorit. Barbatul si femeile care au prins obiectele pozeaza adesea impreuna la nuntile traditionale.

In Marea Britanie, aceasta piesa vestimentara poate fi mai bine cunoscuta sub numele de “suspenders”. Vezi portjartiere si alege-le pe cele mai interesante dintre ele.

Care este scopul unei portjartiere?

Scopul principal al unei portjartiere este simplu – este purtata in jurul taliei pentru a tine ciorapii. Este o forma senzuala de lenjerie pe care barbatii o gasesc interesanta atunci cand te vad purtand-o.

In mare parte, femeile poarta acest accesoriu din doua motive – utilitate sau seductie. Daca iti place acest tip de accesoriu, alege sa selectezi pe cele cu reglabilitate la spate, care se odihnesc pe talie, au clipsuri de jartiera metalica si au aproximativ patru sau mai multe bretele. Cu cat suspensiile sunt mai multe, cu atat centura jartierei va fi mai confortabila si mai stabila.

Cu toate acestea, daca purtati portjartiera pentru seductie, inseamna ca va fi pentru o scurta perioada de timp. Deci, orice poate merge in acest caz.

La ce poti pune portjartiere?

Jartierele se potrivesc cel mai bine cu ciorapi din plasa, acestia fiind cei care te vor ajuta sa arati interesant si sa obtii efectul dorit in tinutele pe care vrei sa le porti. Nu uita de faptul ca ciorapii din plasa trebuie sa fie si ei alesi corect daca vrei acel efect sexy.

Poti purta jartiere si la ciorapi din matase, acestia fiind cei care te vor ajuta sa arati elegant si interesant totodata. Cu ciorapii din matase va trebui sa ai grija sa nu ii agati pentru ca sunt foarte sensibili.