Breaking News

Ce trebuie sa stii despre celulele stem

Celulele stem prezinta un deosebit interes pentru cercetatorii medicinei regenerative. Acest segment al medicinei presupune colaborarea dintre mai multe specialitati pentru a putea gasi terapii mai blande si fara riscuri. Medicina regenerativa utilizeaza resursele de regenerare si vindecare care se gasesc in propriul organism, fie potentand celule, fie creand din celulele proprii tesuturi sau organe. Chiar daca celule stem se gasesc si la organismele adulte, acestea au un potential de diferentiere redus fata de cele embrionare.

Pana in acest moment, celulele stem pot ajuta la tratarea a peste 80 de afectiuni, iar pentru viitor exista studii clinice pentru tratarea unor afectiuni grave precum diabet, Alzheimer dar si altele. Lista completa de afectiuni care pot fi tratate cu ajutorul celulelor stem este disponibila pe site-ul www.stemsure.ro.

Unul dintre motivele care te pot determina sa alegi Stem Sure pentru recoltarea de celule stem poate fi faptul ca banca beneficiaza de cel mai inalt nivel de acreditare prin care probele recoltate la nastere sunt recunoscute la nivel international. In plus, prin colaborarea cu Banca de celule stem Biovault din Marea Britanie, le este oferita parintilor posibilitatea de a beneficia de toate avantajele unei banci cu un istoric impresionant de transplanturi si care este implicata activ in proiecte de cercetare in domeniul recoltarii, procesarii si stocarii de celule stem. Pe langa experienta in procesarea si stocarea celulelor stem, banca colaboreaza cu clinici private si de stat pentru o gama larga de tesuturi umane folosite in transplanturi umane.

Una dintre cele mai grave afectiuni pentru care nu exista un tratament de vindecare este scleroza laterala amiotofica. Aceasta este o boala neurologica care afecteaza neuronii motori, cei care sunt responsabili de comanda muschilor voluntari si care ajuta la miscare. Boala evolueaza pana cand se ajunge la o paralizie progresiva, invalidanta, care in decurs de maxim 5 ani de la diagnosticare duce la decesul pacientului. Avand in vedere gravitatea diagnosticului, Administratia pentru Alimente si Medicamente din Statele Unite a aprobat un studiu medical cu celule stem pentru scleroza laterala amiotofica.

Scopul tratamentului cu celule stem este de a genera o functie neurologie imbunatatita prin intermediul celulelor stem si a terapiilor de sustinere. Printre imbunatatirile care se pot obtine in urma tratamentului cu celule stem se regasesc: imbunatatirea functiei motorie, a echilibrului, o mai buna coordonare, reducerea oboselii, cresterea tonusului muscular si a fortei, incetinirea tremuratului, o mai buna coordonare a vorbirii si a inghitirii, incetinirea progresiei generale a bolii. Toate acestea se pot obtine pentru toti pacientii care au nevoie si care au optat pentru recoltarea de celule stem la nastere.

Iata, asadar, de ce merita sa profiti din plin de toate beneficiile pe care le ofera recoltarea si procesarea celulelor stem prin intermediul bancii Stem Sure.