Breaking News

Cum sa iti alegi cazi de baie potrivite?

Alegerea unei cazi de baie poate fi dificila daca nu tii cont de cateva aspecte bine fixate in minte atunci cand pleci la cumparaturi. O cada de baie trebuie sa fie in primul rand rezistenta, cu un design placut si totodata sa nu ocupe tot spatiul dintr-o baie.  Atunci cand cumperi obiecte sanitare pentru casa ta, va trebui sa tii cont de mai multe aspecte foarte importante, astfel incat piesele chiar sa se potriveasca in spatiu si sa se integreze perfect.

Cum ar trebui sa alegi cada de baie corect

Spatiul in care vom instala cada de baie determina forma acesteia: dreptunghiulara, unghiulara, dactilografiat, scurta sau suprapusa. Materialele predominante, metalice sau acrilice, ii confera un stil retro sau modern. Cada cu hidromasaj ofera mai mult confort si optiuni. Iata cateva sfaturi pentru alegerea corecta.

Cada a reusit sa-si depaseasca rolul de element sanitar simplu in baie si a devenit un element esential al baii care combina modernitatea, designul si confortul de utilizare. Pentru a alege ia in considerare 5 aspecte:

Va trebui sa tinem cont de dimensiune, astfel incat sa se integreze cat mai bine in functie de dimensiunile baii noastre si sa ne ofere cat mai mult confort posibil.

Stilul cazii aduce caracterul si armonia pe care le dorim in decorarea baii noastre.

Fie patrat, dreptunghiular, unghiular sau ascutit, vom alege forma cazii in functie de gusturile noastre si de configuratia baii. Este important sa stii ca o cada ascutita necesita mai multa munca in cazul unei noi instalari.

Cada este disponibila in diverse materiale, cum ar fi fonta sau otelul emailat, care sunt materiale destul de grele. Materialele sintetice de tip acrilic si rasina sunt cele mai alese pentru greutatea lor scazuta, formele propuse si, de asemenea, pentru rezistenta lor la socuri.

Captuseala cazii este aleasa in functie de tipul de cada selectat: de la o fusta simpla care este livrata cu cada (usor de montat) la o placare cu tigla (mai multe lucrari de instalare), poti alege in functie de gusturile si instalare (noua, restaurare sau inlocuire).

Forme si tipuri de cazi de baie

  • Cada dreptunghiulara- Cada dreptunghiulara sau ovala este cea mai clasica dintre toate. Cada dreptunghiulara se integreaza foarte bine in aproape toate baile. Este disponibila intr-o gama larga de dimensiuni din care sa alegi fara a pierde spatiu.
  • Cada unghiulara- Cada unghiulara ocupa unul dintre colturile baii noastre. Pentru forma sa rotunjita, ocupa un spatiu moderat in camere care sunt adesea dificil de mobilat sau inclinat. Chiar si cu aceasta forma, ea este spatioasa si confortabila.
  • Cada pe picioare -cada cu picioare ofera placerea de o baie buna pentru toate baile mici, chiar daca lungimea sa este redusa (de obicei, mai putin de 150 cm).
  • Cada libera- Cada libera are un efect mai frumos daca avem o suprafata mare. Este plasata intr-o pozitie centrala si aduce stil baii noastre sau camerei noastre. Vine in mai multe variante: cu picioare, fixate pe pamant, robinete integrate, moderne sau retro. Cada libera este o adevarata bijuterie si o promisiune de ore lungi de relaxare.
  • Cada cu dus-Cada combinata-dus are un fund plat intarita de partea de robinet pentru dus usor in picioare. Daca adaugam un geam de dus, evitam inundatiile si cream o mini sauna.

Tinand cont de aceste criterii atunci cand vrei sa cumperi cele mai bune cazi baie astfel incat sa te asiguri ca obtii efectele dorite. De asemenea, recomandarea noastra este sa apelezi exclusiv la profesionisti care sa instaleze cada si tot ce ai in baie pentru a evita evenimentele neplacute in care instalatia nu functioneaza corect.