La prima vedere, pare destul de complicat sa te lansezi pe piata ca start-up. Dar, internetul a schimbat regulile jocului in mai bine. Cu un plan bine pus la punct, o investitie initiala modica, o platforma e-commerce potrivita poate sa te ajute foarte mult.
Platformele de e-commerce au devenit foarte populare in special pentru cei care nu detin cunostinte in domeniu si au un buget limitat care nu le permite sa angajeze un profesionist care sa creeze un magazin online de la zero.
Ce tip de platforma poti sa folosesti pentru a lansa un magazin online?
Platformele de comert electronic se impart in doua categorii principale: cele open source care sunt in mare parte gratuite dar necesita cunostinte de programare si oameni care sa te ajute si cele de tip SaaS (Software as a Service), pentru care platesti o suma lunara iar detinatorii platformei se obliga sa se ocupe de mentenanta, securitate si performanta serverelor.
Mai ales pentru cei care sunt la inceput aceste platforme de tip SaaS, le sunt recomandate intrucat sunt usor de utilizat si platformele pun la dispozitie si diverse teme cu care poti personaliza site-ul la inceput. Un alt avantaj este acela ca sunt simplu de utilizat si nu necesita foarte multe cunostinte. Totusi, este de luat in calcul ca astfel de platforme ofera o serie de limitari in functie de tipul de abonament ales, motiv pentru care, daca ai in vedere dezvoltarea magazinului tau peste cateva luni sau peste un an, atunci trebuie sa cantaresti bine optiunile pe care le ai.
Procesul de creare magazin online pe o astfel de platforma nu dureaza mult: selectezi tema, incarci produsele si descrierile de produse si fotografiile. Un alt avantaj atunci cand utilizezi o astfel de platforma este aceea ca are multe functionalitati integrate (curieri, procesatori de plati, etc.). Totul este pregatit si vei putea avea o lansare mai curand decat te-ai fi asteptat.
Costul si timpul de implementare este mult mai mic in comparatie cu o platforma open source unde, ai nevoie de specialisti in domeniu pentru a crea un design, sa fie totul personalizat si pregatit pentru primirea clientilor. De asemenea, o platforma tip SaaS ofera si numeroase module care pot sa fie integrate pe site-ul tau pentru a putea sa iti usurezi munca.
Cateva minusuri dar si recomandari pentru a alege in mod corect o platforma pentru magazine online
Evident, exista si minusuri la aceste platforme. Primul ar fi chiar optiunea aceasta de a porni cu un anumit tip de abonament, motiv pentru care trebuie sa te gandesti inca de la inceput in ce stadiu doresti sa ajungi cu afacerea ta. Pot sa fie facute si upgrade-uri la abonament dar daca la inceput ai facut un abonament prea mare si nu ai atins obiectivele tale atunci va deveni o cheltuiala in plus. Servicii de promovare online Be IN TOP
Exista numeroase optiuni atunci cand vine vorba despre platforme de e-commerce pentru creare magazin online, incepand de la cele generice pana la cele mai specifice. Tot ce trebuie sa faci este sa iti analizezi necesitatile inca de la inceput pentru a putea sa decizi daca platforma respectiva este pentru tine. De asemenea, daca migrezi de pe o platforma pe alta trebuie sa cunosti conditiile in care se poate realiza acest lucru.
Totusi, sunt de luat o serie de decizii in functie de nevoile tale iar o analiza amanuntita poate sa te scuteasca de la multe situatii neplacute. Asadar, pentru creare magazin online cel mai bun lucru de facut este sa te documentezi cat mai bine iar apoi sa alegi solutia care se potriveste cel mai bine.