Breaking News

Marfa este mai in siguranta atunci cand folosim cutii din carton profesionale !

Cutiile din carton reprezinta investitii foarte bune, mai ales pentru producatorii de vinuri sau alte produse alimentare. Magazinul ipack.ro ofera cea mai buna gama de cutii carton pentru transport, iar pretul este foarte avantajos. Gama de cutii transport sticle este diversificata, astfel incat clientii sa gaseasca ceea ce li se potriveste pentru a completa transportul cat mai rapid. Cartonul ondulat este un material realizat prin suprapunerea straturilor de hartie, ceea ce ii confera caracteristici deosebite. Este ideal pentru ambalare, deoarece este foarte economic de fabricat, iar rezultatul este rezistent si personalizabil.

Acest material este foarte popular pentru compozitia sa. Alternati straturile de hartie neteda si ondulata pentru a adauga rezistenta pachetului, permitandu-i sa aiba proprietati diferite.

Cand materialul este realizat doar cu doua straturi de hartie, acesta se numeste „cu o singura fata”. Va permite sa impachetati obiecte care pot fi deteriorate in timpul transportului, deoarece este usor si protejeaza impotriva socurilor.

O modalitate de a-si creste rezistenta este prin adaugarea unei foi ondulate intre cele doua straturi de hartie. Acest aranjament este cunoscut sub numele de „fata-verso” si este cel mai comun in cutiile pe care le utilizati pentru logistica si ambalare.

Daca se adauga un alt strat ondulat la aceasta configuratie, se obtine cartonul „cu doua valuri”. Se caracterizeaza prin faptul ca este si mai rezistent, asa ca il puteti folosi la ambalarea obiectelor grele.

In cele din urma, exista configuratia „tripla unda”, care include trei straturi ondulate si patru straturi netede. Acest design confera cartonului o rezistenta capabila sa concureze cu multe tipuri de lemn.

In functie de inaltimea valului unei foi ondulate, va fi stabilita si rezistenta cutiei.

Dar cartonul poate fi definit si prin grosimea acestuia, caracteristica care depinde de masura in care foile interioare au fost ondulate. Cele mai tipice grosimi sunt:

-1,14 – 2,2 mm, cunoscut sub numele de „microcanal E”.

-2,2 – 3,5 mm, numita „unda mica” sau „B”.

-3,5 – 4,2 mm, care sunt placile cu „unda medie” sau „C”.

-4,2 – 4,8 mm, numit „val mare” sau „A”.

Termenii de carton ondulat si carton ondulat se refera la acelasi material de ambalare, dar termenul de hartie ondulata este mai specific, deoarece se refera la una dintre componentele cu care avem de-a face. Hartia ondulata este foaia ondulata care rezulta din procesul de infasurare, care va fi folosita ulterior ca strat ondulat in compozitia blocului de carton.

Acest material este cel mai utilizat in logistica datorita avantajelor sale, pe care le rezumam mai jos. Deoarece este fabricat din fibre de celuloza si sufera un proces de infasurare si asamblare foarte simplu, puteti cumpara acest material la un pret foarte bun. Acest element, chiar si in configuratiile sale cele mai voluminoase, cantareste mult, fiind realizat din hartie.

In plus, cutiile cu mai putine straturi sunt extrem de flexibile, permitandu-va sa infasurati fara probleme bunurile ce vor fi expediate. Fiind un material flexibil si cu mult aer in interior, cartonul este foarte util ca amortizor. Magazinul ipack are cele mai bune produse din categoria de cutii transport!