Breaking News

Stilul retro, o alegere surprinzatoare pentru amenajarea baii tale

De-a lungul anilor tendintele dar si preferintele oamenilor au fost in continua schimbare. Au aparut din ce in ce mai multe stiluri de amenajari interioare dar si inovatii care au permis sa ne bucuram de un confort mai sporit de fiecare data cand se utilizeaza baia.

Un stil care se remarca si a ramas valabil in ciuda schimbarilor care s-au facut in ceea ce priveste amenajarile interioare este cel retro. Caracterizat prin indrazneala este un stil neconventional si plin de viata. Acest stil de amenajari glorifica anii ’50 – ’70 care inca mai sunt populari printre cei care viseaza inca la acele vremuri trecute.

Dar pentru a avea o baie in stil retro trebuie sa te focusezi pe o serie de elemente precum finisajele, mobilierul, culorile si imprimeurile dar si obiectele sanitare utilizate.

Aspecte de care trebuie sa tii cont pentru a avea o baie in stil retro

Stilul retro se axeaza pe finisaje care imita piatra, marmura, lemnul sau prezinta o serie de ansambluri geometrice in culori puternice care trebuie asortate cu restul elementelor cu multa grija. Trebuie sa recunoastem ca acesta este un stil care necesita multa atentie si planificare pentru a pune totul cap la cap. In caz contrar poate rezulta un kitsch si sa nu arate asa cum ti-ai fi imaginat. Un element des utilizat in design-ul retro este tapetul insa, in baie nu vei putea sa folosesti tapet deoarece este un mediu umed si dupa un timp va trebui sa refinisezi peretii. In schimb poti folosi faianta cu modele geometrice care sunt, de asemenea, specifice stilului retro. Faianta cu model geometric se gaseste in magazinele de specialitate si ai la dispozitie numeroase culori si modele din care sa alegi.

Un alt element definitoriu al stilului retro este mobilierul. Lemnul este cel mai indicat material dar trebuie sa alegi mobilier care sa fie tratat impotriva umezelii. Nu trebuie sa optezi neaparat pentru lemn deoarece exista pe piata si alte materiale care sunt mult mai indicate pentru baie. Dar, cel putin, este recomandat sa pastrezi macar culoarea lemnului sau sa folosesti autocolant pentru a imbraca mobilierul si a crea senzatia unui mobilier din lemn.

Obiecte sanitare potrivite pentru stilul retro

Daca vrei sa optezi pentru un stil retro pana la capat atunci iti recomandam cazile freestanding care pot sa fie transformate in elementele cheie ale design-ului interior. Nu trebuie sa uitam nici de bateriile pentru lavoar si pentru cada de baie de culoarea bronzului in stil retro.

Intr-un astfel de stil de amenajari se regasesc culori precum galben, turcoaz, verde, rosu si oranj. Nu trebuie sa te chinui sa cauti mobilier sau obiecte sanitare in aceste culori dar le poti folosi la alte elemente precum prosoape, decoratiuni, perdele si nu numai. De asemenea, tot din seria de obiecte sanitare pentru ca totul sa se potriveasca alege un vas WC clasic.

Acestea sunt doar cateva dintre aspectele pe care trebuie sa le respecti atunci cand vine vorba despre stilul de amenajare retro. Poti sa te inspiri de pe internet si sa aplici ideile pe care le-ai vazut in imagini pentru amenajarea baii sau, poti sa creezi propria ta abordare.